سوال اینجاست که با این اوصاف پس وعده استاندار در خصوص نظرات “صاحب نظران و اهل قلم” کی و کجا جمع آوری خواهد شد؟
به گزارش انعکاس بناب به نقل از سرویس اجتماعی آناج: موضوع توجه به برخی خواسته های مردم در گوشه و کنار ایران عزیز، از جمله ی مسائلی است که از مصادیق توجه به شعار اعتدال در دولت آقای روحانی خودنمایی کرده است.
حسن روحانی در سفر انتخاباتی خود به تبریز وعده تاسیس “فرهنگستان زبان و ادب آذری” را داد.
جبارزاده نیز در اولین نشت خبری خود بار دیگر بر این وعده انتخاباتی که دیگر به عنوان یک مطالبه مدنی میتوان از آن یاد کرد ، تاکید کرد که تیمی از کارشناسان درباره این موضوع در حال بررسی و اظهار نظر هستند.
البته آقای استاندار در همان نشست خبری تاکید کردند که برخی از کارشناسان معتقدند که این موضوع را فقط به بحث زبان منحصر نکنیم و دایره گسترش بیشتری برای این وعده انتخاباتی قائل شویم.
استاندار در مراسم افتتاح هنرستان میرک و در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر بر این وعده مساله تاکید کرد و گفت: در تکمیل وعده رییس جمهوری برای تشکیل فرهنگستان زبان ترکی اساسنامه آن تنظیم و جلساتی برای نامگذاری و محل تشکیل انجام شده است، اما فرهنگ و هنر آذربایجان تنها زبان نیست و باید سایر رشته های فرهنگی و هنری هم مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بر این اساس پیشنهاد ایجاد “بنیاد ملی فرهنگی و هنری” را داریم و در ادامه نیز به ریاست هیات امنایی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد.
البته در این که تاسیس یک بنیاد به نام بنیاد ملی فرهنگ و هنر آذربایجان می تواند گام موثری در پویایی و بالندگی فرهنگ غنی منطقه ی آذربایجان داشته باشد از جمله مسائلی است که بنظر می رسد زیاد جای بحث ندارد و بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر نیز بر آن تاکید دارند، اما ظاهرا برخی قصد دارند تا این بنیاد که باید با نام آذربایجان و به کام مردم آذربایجان باشد را گرفتار مقاصد سیاسی کنند که قطعا در این صورت خشتی است که از اول “کج” نهاده می شود و تا “ثریا” هم کج خواهد رفت.
استاندار در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۹۲ می گوید: «این کار (تاسیس فرهنگستان) گامی موثر در توسعه فرهنگی استان است و من از همه صاحبنظران و اهل قلم برای تحقق این وعده انتظار کمک دارم.»
حال سوالی که مطرح می شود این است که این “صاحب نظران و اهل قلم” چه کسانی هستند که ما هر چه از کارها و مقدمات تاسیس این بنیاد سراغ میگیریم اهالی هنر،اظهار بی اطلاعی می کنند.
بحثی که در این موضوع برای نگارنده و شاید دیگر دلسوزان فرهنگ و هنر آذربایجان جای تامل دارد، آنجاست که از گفتار و رفتار مسئولین فرهنگی استان این بو به مشام می رسد که ظاهرا قرار است مقدمات تاسیس بنیاد به دور از فضای رسانه ای و بصورت چراغ خاموش انجام شود.
پیگیری های خبرنگار آناج از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز می تواند شاهد گویای این مسئله باشد.
گفتنی است بسیاری از صاحبان قلم و بزرگان فرهنگ و هنر آذربایجان نیز تقریبا از جزئیات تشکیل این بنیاد اظهار بی اطلاعی می نمایند.
حال سوال اینجاست که با این اوصاف پس وعده استاندار محترم در خصوص نظرات “صاحب نظران و اهل قلم” کی و کجا جمع آوری خواهد شد؟










Sunday, 29 March , 2026