به گزارش انعکاس بناب  به نقل از دانا،علی جعفری‌آذر در شورای وقایع حیاتی شهرستان اهر با اشاره به اجرای جمع‌آوری اطلاعات وقایع حیاتی ملت ایران، اظهار داشت: درصورتی‌که اگر فردی در طول سال‌های گذشته فوت‌شده افراد بدون اینکه به دادگاه‌ها و پلیس مراجعه کنند می‌توانند با پر کردن فرم تک‌نسخه‌ای اظهارات خود را ثبت کنند […]

به گزارش انعکاس بناب  به نقل از دانا،علی جعفری‌آذر در شورای وقایع حیاتی شهرستان اهر با اشاره به اجرای جمع‌آوری اطلاعات وقایع حیاتی ملت ایران، اظهار داشت: درصورتی‌که اگر فردی در طول سال‌های گذشته فوت‌شده افراد بدون اینکه به دادگاه‌ها و پلیس مراجعه کنند می‌توانند با پر کردن فرم تک‌نسخه‌ای اظهارات خود را ثبت کنند درحالی‌که از سیستم جمع‌آوری اطلاعات وقایع حیاتی ثبت‌احوال حذف‌شده و نیاز به مراجعه به این سازمان‌ها ندارد.

وی با اشاره به اینکه دهیاران برای به‌روز شدن اطلاعات مردم در ثبت‌احوال از نظر ولادت و فوت نقش بسزایی دارند، افزود: کارت ملی هوشمند جزو طرح‌های برنامه پنجم کشور بوده که در اجرای این طرح حتی کمی کندتر عملیاتی شده و هدف از کارت ملی هوشمند از وظایف ثبت‌احوال است که اقدام کلیدی برای آغاز دولت الکترونیک بوده و برخی‌ها از عکس‌های صاحب کارت انتقاد می‌کنند صرفاً نگاه هنری نیست.

مدیرکل ثبت‌احوال آذربایجان شرقی بابیان اینکه فعلاً بدنه اصلی کارت ملی هوشمند وارداتی است، ادامه داد: توافقی که بین بانک ملی و سایر دستگاه‌ها صورت گرفته تا در آینده نزدیک بدنه این کارت به تولید داخلی خواهد رسید و از طرفی از فناوری‌های کشور هند و اروپایی استفاده شده است.

جعفری‌آذر تصریح کرد: اکنون‌که برای کارت ملی هوشمند عکس زنده و اثر انگشت در ادارات ثبت‌احوال گرفته می‌شود اطمینان از اطلاعات فردی است به‌طوری‌که در برخی از مناطق برخی دفاتر پست را تعطیل کرده و یا تذکر داده‌ایم این بود که در زمان تأیید اطلاعات فردی کوتاهی شده و برای دولت تنها غیر هزینه منافع دیگری ندارد.

وی با تأکید بر اینکه عمده فعالیت‌های ثبت‌احوال برای صدور کارت ملی هوشمند از سال گذشته با اعلام فراخوان آغاز کرده‌ایم، گفت: سال گذشته در آذربایجان شرقی برای کارت ملی هوشمند بیش از ۵۰۰ هزار مورد ثبت‌نام انجام‌شده و با کسر رقم اندکی توانستیم ۵۰۰ هزار فقره کارت ملی هوشمند را به صاحبان تحویل دهیم و درمجموع ثبت‌نام‌های صورت گرفته ۹۲ درصد به مردم تحویل‌شده است که در این زمینه اولین استان در کشور هستیم که کارت‌های هوشمند را تحویل داده‌ایم.

مدیرکل ثبت‌احوال آذربایجان شرقی جمعیت هدف‌گذاری شده در کارت ملی هوشمند را بالای ۱۵ سال سن اعلام کرد، بیان داشت: سازمان ثبت‌احوال کشور برای آذربایجان شرقی ۷۴۰ هزار فقره کارت ملی هوشمند سهمیه اختصاص داده و با سیاستی که در پیش‌گرفته‌ایم هدف صدور یک‌میلیون فقره کارت ملی هوشمند است و برای اتمام طرح کارت‌های هوشمند به سه سال برنامه‌ریزی کرده‌ایم و امیدواریم کمتر از زمان هدف‌گذاری شده به این سیاست دست‌یابیم.

جعفری‌آذر با اشاره به اینکه ثبت‌احوال محدودیتی برای صدور و تحویل کارت ملی هوشمند در شهرستان اهر ندارد، گفت: در برخی از شهرستان‌هایی که ظرفیت‌های بخش خصوصی برای ثبت‌نام کارت ملی هوشمند وجود دارد از ادارات ثبت‌احوال استفاده نمی‌کنیم ولی در شهرستان اهر مراحل ثبت‌نام در ثبت‌احوال، دفاتر پیشخوان دولتی و پست انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه ولادت ثبت‌شده طی سه ماه نخست سال جاری ۱۷ هزار و ۴۷۹ واقعه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸ دهم درصد کاهش‌یافته است، اظهار کرد: برنامه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به دنبال سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در ارتباط با جمعیت، نرخ باروری بایستی به ۲٫۱ درصد برسد ولی اکنون وضعیت باروری در آذربایجان شرقی ۱٫۸ درصد بوده که در حال حاضر نتوانسته‌ایم به ۲ درصد برسیم.

مدیرکل ثبت‌احوال آذربایجان شرقی اضافه کرد: در طول سه‌ماهه نخست امسال ۵ هزار و ۳۶۳ واقعه فوت در استان ثبت‌شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۲٫۹ درصد روبرو هستیم و یک دلیل کاهش فوتی‌ها بالا رفتن امید به زندگی و یکی دیگر اینکه پرداخت یارانه‌ها دلیلی برای عدم ثبت فوت به وجود آورد و باید مراجع ذی‌ربط در ثبت فوت یاری‌رسان ثبت‌احوال باشند تا همچنان شاهد کاهش آمار فوت در آذربایجان شرقی باشیم.

جعفری‌آذر با تأکید بر اینکه متأسفانه وقایع ازدواج در آذربایجان شرقی در مقایسه با سه‌ماهه نخست سال گذشته منفی ۷ درصد است، بیان کرد: در بند اول سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به افزایش نرخ باروری و در بند دوم به افزایش ازدواج در سنین مناسب تأکید شده ولی با آمرهای کنونی کاهش ازدواج و ولادت کشور را به سمت و سوی پیری جمعیت سوق می‌دهد.

وی از افزایش ۶٫۴ درصد طلاق طی سه‌ماهه نخست سال جاری در آذربایجان شرقی خبر داد، گفت: از سال ۹۰ تاکنون برای اولین بار در سال گذشته نسبت به سال ۹۳ با کاهش آمار طلاق در آذربایجان شرقی مواجه بودیم ولی در سه‌ماهه اول امسال افزایش رو به رشد داشته است.

مدیرکل ثبت‌احوال آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح استان یک‌میلیون فقره شناسنامه مکانیزه صادرشده است، تصریح کرد: امسال برای صدور نزدیک به ۲۰۰ هزار فقره شناسنامه مکانیزه طی برنامه‌ای از سوی سازمان ثبت‌احوال ابلاغ‌شده و نسبت به برنامه ابلاغی برای شهرستان‌های استان برنامه‌ریزی کرده‌ایم به‌طوری‌که در بحث شناسنامه نسبت به کارت ملی هوشمند فراخوان عمومی نداریم و اجباری برای مردم نیست و گامی برای ادغام اطلاعات فردی هر یک از ایرانیان است.

جعفری‌آذر بابیان اینکه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری با صدور کارت ملی هوشمند و شناسنامه‌های جدید شاهد افزایش دسترسی به اطلاعات بودیم، افزود: تاکنون حتی موردی از جعل شناسنامه‌های جدید و مکانیزه در سطح کشور گزارش نشده و امسال تصمیم برای صدور یک‌میلیون شناسنامه در آذربایجان شرقی داریم.

وی با تکید بر اینکه هم‌زمان با سراسر کشور طرح آرشیو الکترونیکی اسناد افراد در آذربایجان شرقی اجرا می‌شود، ابراز داشت: با اجرای طرح آرشیو الکترونیکی اسناد برخی محدودیت‌ها برای مردم حذف‌شده و اقدام دیگری که به دنبال اجرا و توسعه آن هستیم دسترسی ادارات به پایگاه اطلاعات ثبت‌احوال بوده و در حال حاضر بیش از ۱۹۰ اداره و سازمان به سیستم الکترونیکی ثبت‌احوال ملحق شده که با شعبات به ۱۸۰ هزار مورد رسیده است و شهرداری کلان‌شهر تبریز اخیراً به سیستم ثبت‌احوال اضافه‌شده که امیدواریم شهرداری اهر نیز برای استفاده از پایگاه ثبت‌احوال اقدام کند.

انتهای پیام/س