در آخرین روز از هفته منابع طبیعی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بناب در دفتر خبری انعکاس بناب حضور یافت و ضمن تبریک این هفته به مردم شریف شهرستان بناب عملکرد یکساله این اداره را تشریح نمود.

به گزارش انعکاس بناب، بهرام صبوری در این گفتگو ضمن تبریک هفته منابع طبیعی به همکاران خود و نیز تبریک اعیاد شعبانیه و سربازان گمنام، با اشاره به وجود اعتراضات اشخاص نسبت به اجرای مقررات ملی شدن در پلاکات شهرستان؛ گفت: با بهره گیری از ظرفیت قانونی موجود در ماده ۹ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی موضوع ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور از طریق کمسیون رفع تداخل تا به امروز حدود ۱۱۷۷ هکتار از اراضی واقع در ۱۵ پلاک شهرستان تعیین تکلیف و رفع تداخل شده است. و مابقی روستاها نیز در سال آینده بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه کلیه نقشه های اراضی ملی روستاهای شهرستان اصلاح هندسی، رقومی سازی و بروز رسانی شده است، گفت: این امر تاثیر بسزایی در روند پاسخگویی به استعلامات اراضی، واگذاری ها و همچنین موجب تسریع در ارسال پرونده پلاک ها به کمیسیون رفع تداخلات استان خواهد داشت؛ همچنین رفع تداخلات اراضی ملی با اراضی غیر ضمن تثبیت مالکیت دولت، مقدمات کاهش پرونده های ورودی به مراجع قضایی را نیز فراهم خواهد آورد.

رئیس اداره منابع طبیعی بناب با اشاره به مهمترین اقدامات انجام یافته در بازه زمانی ۵ سال اخیر در این اداره، افزود: اتمام کاداستر اراضی ملی، تثبیت مالکیت اراضی ملی و دولتی و اخذ سند تک برگی عرصه های ملی و دولتی بوده بطوریکه امسال بیش از ۱۳۲ فقره و به مساحت ۷۶۸۴ هکتار سند تک برگی اراضی ملی بنام دولت جمهوری اسلامی اخذ شده است.

صبوری در عین حال تصریح کرد: با اخذ سند، تصرف اراضی ملی توسط اشخاص فرصت طلب به حداقل رسیده و این امر مانع صدور سند اراضی ملی و دولتی بنام اشخاص خواهد شد. جا دارد اینجا از ریاست و همکاران محترم اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان بناب که همکاری بسیار تنگاتنگی در این زمینه با ما داشتند، تشکر و قدردانی کنم.

وی ادامه داد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهاد حاکمیتی بوده و وظیفه حفاظت و حراست از عرصه های ملی را عهده دار است. در این راستا امسال حدود ۶۰ هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شده است. که جا دارد از نهاد های نظارتی و قضایی شهرستان به جهت حمایتهای صورت گرفته تشکر ویژه نمایم.

رئیس اداره منابع طبیعی بناب از جذب همیاران طبیعت خبر داد و گفت: حفاظت از عرصه های ملی به دلیل وسعت و گستره آنها نیازمند مشارکت فعال همه مردم بوده که در این راستا حدود ۲۰ نفر از فعالان محیط زیست ساماندهی و کارت همیار طبیعت صادر شده است.

صبوری با اشاره به اتمام مطالعه طرح هادی روستاهای خانه برق قدیم و آخوند قشلاق؛ گفت: این طرح توسط کارشناسان منابع طبیعی بررسی و حدود صد هکتار از اراضی ملی در قالب طرح هادی و در مرحله واگذاری به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان می باشد.

وی با اشاره به واگذاری زمین جهت احداث میدان تره بار جدید از اراضی ملی، گفت: با هماهنگی فرماندار محترم، نماینده محترم و شهردار محترم شهرستان بناب در حال بررسی انتقال میدان تره بار به محل مناسب بوده که اقدامات اولیه و شناسایی زمین صورت گرفته و بزودی مراحل قانونی واگذاری صورت خواهد گرفت.

رئیس اداره منابع طبیعی بناب با اشاره به کاهش پوشش گیاهی در مراتع شهرستان بناب، گفت: متاسفانه در اثر خشکسالی و فشار بیش از حد دام به مراتع، پوشش گیاهی مراتع شهرستان تضعیف شده و بایستی به جهت مدیریت مرتع از ورود دامهای غیر مجاز و خارج از فصل چرا به مرتع جلوگیری کنیم؛ لذا از کلیه بهره برداران و دامداران عزیز خواهشمندم که برای بهبود پوشش گیاهی و افزایش کیفیت و تولید مرتع موارد ذیل را رعایت نمایند؛
۱- رعایت زمان ورود به مرتع و خروج دام از مرتع براساس بازه زمانی مقرر در پروانه چرا
۲- تمدید پروانه های چرا قبل از شروع فصل چرا
۳- رعایت ظرفیت مرتع بر اساس پروانه چرای صادره

صبوری عمل به شعار “اول مرتعداری – بعد دامداری” برای یک مرتعدار واقعی را ضروری دانست و گفت: کلیه دامداران باید نسبت به تمدید پروانه های چرای دام خود اقدام نموده در غیر اینصورت از ورود دامهای آنها به مرتع جلوگیری خواهد شد؛ بر اساس شیوه نامه جدید فنی و ممیزی مرتع پروانه های چرای دام صادره در پایان سال ۱۴۰۱ ابطال و مدیریت مرتع در قالب طرحهای مرتعداری به دامداران واگذار خواهد شد.

وی افزود: در این راستا طرح های مرتعداری روستا های خانه برق جدید-قره قشلاق- چپقلو – حاج مصیب-خلیلوند و توتاخانه تهیه ودر مرحله انعقاد قرارداد با دامداران عزیز می باشد؛ بنابراین از نماینده دامداران جهت تهیه طرحهای مرتعداری به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و یا به نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان مراجعه نمایند.

رئیس اداره منابع طبیعی بناب با بین اینکه در سال آینده کلیه واگذاریهای صورت گرفته ساماندهی و تعیین تکلیف خواهد شد، گفت: در صورتی که واگذاری بر اساس طرح مورد ارائه اقدام نشده باشد، اراضی ملی مورد واگذاری استرداد خواهد شد.

صبوری با اشاره به درخواست روستائیان در جهت بازنگری در نتیجه کمسیون رفع تداخلات، گفت: با همکاری اعضا محترم کارگروه رفع تداخل و پی گیری و مساعدت ویژه نماینده محترم شهرستان بناب در مجلس شورای اسلامی درخواست بازنگری روستاهای مذکور ارائه شده است. و انشالله در سال آینده مجددا تداخلات این روستاها بررسی خواهد شد. فلذا تا تعیین تکلیف موضوع از تصرفات در اراضی ملی اکیدا خودداری گردد.

وی افزود: خادمان شما در منابع طبیعی حضور مستمر در عرصه های ملی داشته و با اقدامات پیشگیرانه و گشت و کنترل، هرگونه تصرف و تخریب در اراضی ملی را رصد نموده و همچنین شماره های تماس ۱۵۰۴ و ۱۳۹ شماره تماس رایگان با یگان حفاظت از منابع طبیعی در خصوص گزارش تخریب و تصرف اراضی ملی، بوته کنی و آتش سوزی و … بوده و شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی می باشد.

رئیس اداره منابع طبیعی، حضور جناب آقای لعلی بعنوان فرماندار محترم شهرستان را مغتنم دانست و گفت: فرماندار بناب اشرافیت کامل به مسائل حقوقی و فنی در حوزه منابع طبیعی داشته و اهمیت ویژه ای به منابع طبیعی قائل هستند و این مسئولیت ما را درقبال حفاظت از منابع طبیعی چندبرابر می کند.

صبوری در خاتمه از حمایتهای ویژه نماینده محترم شهرستان تشکر نموده که همواره پی گیر امورات و مشکلات موجود در منابع طبیعی خصوصا در بحث رفع تداخلات و جذب اعتبارات هستند.

گفتنی است که بر اساس بازدیدهای میدانی عملکرد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بناب در حوزه حفاظت و حراست از اراضی ملی و دولتی، رفع تداخلات اراضی ملی و همچنین تکمیل کاداستر اراضی ملی موفق و رضایت بخش بوده و در طول چند سال گذشته تحول چشمگیری در این حوزه صورت گرفته بطوری که امسال مورد تقدیر فرماندار انقلابی شهرستان قرار گرفت.

انتهای پیام/ش