پس از دو سال کش و قوس ستاد تنظیم بازار نظرات کارشناسی سازمان حمایت را برای افزایش‌ قیمت شیر خام و در پی آن لبنیات به دفتر دو وزیر صنعت،‌معدن و تجارت و وزیر جهاد کشاورزی ارسال کرد اما این ابلاغیه تنها با امضای وزیر صنعت به صنایع لبنی ابلاغ شد.

به گزارش انعکاس بناب، این همه ماجرا، این همه رفت و برگشت و نامه‌نگاری، برگزاری جلسه برای تعادل‌بخشی به قیمت شیر و لبنیات طی دو سال گذشته و این همه جریمه کارخانجات لبنی بر ای افزایش خودسرانه شیر و لبنیاتی که به دلیل نرخ تورم سرانه و فشار هزینه‌های سربار تولید مجبور بودند تا قیمت‌ها را افزایش دهند یا در نهایت از سر و ته کیفیت تولید بزنند موضوعی که در نهایت مصرف‌کننده باید هزینه آن را بپردازد. و دست آخر هم افزایش قیمتی که یک پای آن می لنگد. نه دامداران راضی هستند و نه حجتی وزیر جهاد کشاورزی ! تا جایی که وزیر جهاد کشاورزی از امضای این ابلاغیه امتناع کرده است.

جالب‌تر اینکه ستاد تنظیم بازار ژست حمایت از حقوق مصرف‌کننده و تولیدکننده را به خود گرفته و عنوان کردند که در نهایت باید قیمت به گونه‌ای نهایی شود که متناسب با نرخ تورم روز باشد؛ غافل از اینکه در نهایت روز سه‌شنبه ۲ مرداد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از طی زمان طولانی تیر خلاص را زده و بدون آنکه امضای حجتی وزیر جهاد کشاورزی پای ابلاغیه باشد افزایش ۹ درصدی نرخ شیر خام را ابلاغ کرد.

این در حالی است که طبق آخرین ابلاغیه شیر خام ۱۴۴۰ تومان به ازای هر کیلوگرم مصوب شده بود که به ۱۵۷۰تومان افزایش داشته است. این در حالی است که دامداران به این نرخ اعتراض داشته و عنوان می‌کنند که افزایش نرخ زیر ۱۷ درصد با توجه به افزایش هزینه‌های نهاده‌ها و هزینه‌های سربار طی دو سال اخیر اصلاً منطقی نیست.

احمدرضا مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران به خبرنگار فارس در این مورد گفت: ما نرخ ۱۷۵۰تومان را پیشنهاد داده بودیم و اکنون نیز از افزایش این رقم راضی نیستیم چرا که باید قیمت‌ها با هزینه‌های تولید همخوانی داشته باشد و جای تعجب است که آقای وزیر صنعت بدون اینکه نظر جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش تولید شیرخام اعمال شود این ابلاغیه را دوم مرداد ماه اعلام کرده‌اند.

جالب‌تر اینکه رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی پس از ابلاغ افزایش ۹ درصدی شیرخام جدولی را تهیه کرده که تمام محصولات لبنی بر اساس افزایش نرخ شیر نیز افزایش داشته‌اند که اقلام به شرح زیر است.

ردیف نوع محصول قیمت به ریال
۱  شیر کم‌چرب ۱٫۵% ۲۹۵۰۰
۲ شیر نیم‌چرب ۲% ۳۰۵۰۰
۳ شیر پرچرب ۳% ۳۲۵۰۰
۴ شیرکامل ۳٫۵% ۳۳۰۰۰
۵ شیر ۹۰۰ گرمی نایلونی ۱٫۵% ۲۲۰۰۰
۶ شیر استریل تتراپک ۱٫۵% ۳۵۰۰۰
۷ شیر استریل تتراپک ۳% ۳۷۰۰۰
۸ ماست دبه‌ای ۲٫۵ کیلوگرم کم چرب ۹۵۰۰۰
۹ ماست دبه‌ای ۲٫۵ کیلوگرم پرچرب ۱۰۰۰۰۰
۱۰ ماست ۹۰۰ گرمی ۱٫۵% ۳۸۰۰۰
۱۱ ماست ۹۰۰ گرمی پرچرب ۴۰۰۰۰
۱۲ پنیر UF 400 گرمی ۵۷۰۰۰
۱۳ پنیر تتراپک ۲۱۰ گرمی ۳۴۰۰۰
۱۵ پنیر تتراپک ۵۲۰ گرمی ۸۰۰۰۰

انتهای پیام/س