عضو شورای عالی کار از آغاز جلسات تخصصی کمیته تعیین مزد از این هفته خبر داد و گفت: علت عقب افتادگی دستمزد کارگران از نرخ تورم، اشتباه بودن روش محاسبه است.

به گزارش انعکاس به نقل از محمدرضا تاجیک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: شنبه هفته پیش جلسه شورای عالی کار برگزار شد که دو مصوبه داشت؛ مصوبه نخست مربوط به برگزاری ماهانه جلسات شورای عالی کار بود و مصوبه دوم اشاره به آغاز جلسات تخصصی کمیته دستمزد داشت.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: روال قبل این بود که ۸ جلسه کارشناسی برگزار می‌شود و در نهایت تا بهمن ماه جلسات به اتمام می‌رسید؛ با توجه به جا به جایی دولت این روال به تأخیر افتاد.

روش محاسبه دستمزد اشتباه است

وی با بیان اینکه همیشه نسبت به تورم یک سال عقب هستیم، ادامه داد: نرخ تورم امسال را مدنظر قرار می‌دهیم و بر آن اساس دستمزد سال بعد را محاسبه می‌کنیم؛ این موضوع یکی از دلایل عقب افتادگی دستمزد است.

تاجیک گفت: ما باید بیشتر روی هزینه زندگی کارگران کار کنیم. ضمن اینکه باید تورم هزینه‌ها را حساب کنیم نه تورم درآمد را. ما هر سال به شرکای اجتماعی اعلام می‌کنیم که دلیل عقب افتادگی دستمزد، به دلیل اشتباه بودن روش محاسبه دستمزد است. باید تورم را روی هزینه‌های زندگی محاسبه و میزان افزایش را روی دستمزد اعمال کنیم اما مثلاً می‌گویند ۳۵ درصد تورم است و این درصد را روی درآمد محاسبه می‌کنند.

وی افزود: امیدواریم در دولت جدید تغییر روشی در محاسبه داشته باشیم و هزینه زندگی را به عنوان اولویت اول بررسی کنیم.

هزینه سبد معیشت ۱۱ میلیون تومان است

عضو شورای عالی کار در مورد هزینه سبد معیشت کارگران، اظهار کرد: با توجه به آمار جامعه کارگری هزینه سبد معیشت خانوار کارگری بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان و میانگین ۱۱ میلیون تومان است.

وی تصریح کرد: بهترین راهکار برای نزدیک شدن درآمد به هزینه این است که دولت یک برنامه بلندمدت ۵ ساله تعریف و اعلام کند که به تدریج در این ۵ سال درآمد کارگران به هزینه نزدیک می‌شود.

تاجیک گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از هزینه زندگی کارگران از طریق دستمزدشان پوشش داده می‌شود. توقع از دولت این است که به شعارهای پیش از انتخابات جامه عمل بپوشانند زیرا با حرف این موضوع حل نمی‌شود.