مراسم گرامیداشت سالروز عملیات والفجر هشت و شهدای غواص صبح امروز با حضور رزمنده و غواص عملیات والفجر ۸ سید ابوالفضل ایرانی و سایر رزمندگان شهرستان بناب برگزار شد.

به گزارش انعکاس بناب سرهنگ پاسدار حیدری صبح امروز در مراسم گرامیداشت عملیات غرور آفرین والفجر ۸ در جمع رزمندگان، با ادای احترام به مقام شامخ امام «ره» و تمامی شهدای انقلاب، امام خمینی را اندیشمندی خواند که سبک جدیدی از حکومت را به ما ارائه داد و در دل طاغوت، چراغ راه ملت گردید؛ همین امر، اهمیت پرداختن به شخصیت انقلابی و متمایز ایشان برای نسل جوان را بیش از پیش مشخص می کند.

وی امام خمینی ره را شخصیت جهانی خواند که نه تنها آزادگان منطقه بلکه آزادی خواهان جهان به وی عشق می ورزیدند. اندیشمند کانادایی در وصف امام ره می‌گوید: از نظر من (که فرد غیر مسلمان هستنم) این معجزه است که یک انقلاب مکتبی و الهی بتواند در جهان امروز، تحقق پیدا کند و در جهت استقرار عدالت به پیش رود. این انقلاب بی شک از جانب خداوند حمایت می‌شود و به امام خمینی هدایت آن را بر عهده دارد. همچنین میشل جانسون، متخصص روابط بین‌الملل در توصیف امام خمینی می گوید: از نظر سمبلیک، انقلاب اسلامی ایران اولین پیروزی مسلمین بر غرب از قرن ۱۶ تا کنون است. نکته اینجاست که اسلام عامل هدایت کننده این انقلاب بوده و هیچ یک از مکتب های غربی در آن نقش نداشتند.

فرمانده سپاه ناحیه بناب در ادامه به عوامل موفقیت عملیات والفجر ۸ پرداخته و گفت: اصلی ترین عامل موفقیت این عملیات، غافلگیر شدن دشمن و عدم آمادگی آنها در منطقه عملیات بوده است. ایجاد فریب مناسب و ایجاد انحراف در ذهن دشمن، رعایت حفاظت نقل و انتقالات و عدم تغییر در زمین منطقه عملیاتی، استفاده مناسب از پوشش و استتار، اقدامات ضد شناسایی و مایوس کردن سیستم اطلاعاتی دشمن، از سایر عوامل پیروزی این عملیات برشمرد.

وی ادامه داد: عامل مهم دیگر در پیروزی والفجر را می توان سرمایه‌گذاری مناسب و پشتیبانی در منطقه شلمچه (که عملیات فریب برای دشمن بود) جستجو کرد. سومین عامل تعیین کننده، انتخاب تاکتیک جدید و منحصر به فرد عبور از اروند و آموزش و سازماندهی متمایز نیروها بوده است. همچنین نقش موثر سیستم پشتیبانی آتش توپخانه هوایی و بهره گرفتن از شرایط جوی مناسب از سایر عوامل اصلی پیروزی والفجر محسوب می گردد که سرهنگ پاسدار از ان نام برد.

« هرکس تاریخ نداند، تاریخ برای وی تکرار می گردد؛ باید از تاریخ عبرت گرفت» فرمانده سپاه بناب با عنوان این اصل مهم، ادامه داد: طی جنگ ۸ ساله، عملیات مهندسی زیاد، تحرکات بالا در عملیات فریب و حفاظت تردد در عملیات والفجر اجرایی گردید؛ مولفه‌هایی که هم اکنون در دانشکده های مهم نظامی تدریس می‌کردند.

وی به رشادت های غواصان در عبور از رود اروند(که به اروند وحشی شهرت داشت) پرداخت و گفت: اروندِ امروز، فضای مجازی است! ایمن سازی مجموعه از آسیب ها و تهدیدهای فضای مجازی (که از دغدغه‌های مهم حال حاضر محسوب می‌گردد) یکی از ملزومات امروز است.

سرهنگ پاسدار، جنگ امروز را جنگ ادراکی و شناختی خواند که دشمن روی ذهنیت های افراد کار میکند به گونه ای که تاثیرات به شکلی نامحسوس و بدون مقاومت فرد به پیش می‌رود و همین امر، حساسیت این جنگ را دو چندان کرده است.

وی ادامه داد: باورها و ذهنیت افراد در عصر حاضر، بستر تاخت و تاز دشمن اما به شکلی ناملموس شده و رزمندگان امروز، جوانانی هستند که نوع جنگ را شناخته و برای مقابله با این نوع از هجمه دشمن، به ابزار لازم مجهز می‌شوند. گستره جنگی دیروز، امروز به فضای روانی و درونی افراد کشیده شده است و این امر، اهمیت حفاظت اطلاعات در عصر حاضر را صد چندان کرده است.

«ابزار مهم مقابله با این جنگ، تجهیز افراد به سواد رسانه‌ای است» سرهنگ حیدری با تصریح به این موضوع، گفت: این عرصه یکی از عرصه‌های مهم حفاظت از آرمان‌های انقلاب است و اهمیت بسزایی دارد. اختلاف فرهنگی و قالب کردن فرهنگ غربی به جوامع شرقی، یکی از بسترهای مهم فضای مجازی برای نفوذ بین ملت‌ها طی سال‌های اخیر محسوب میشوند.