از حرف و حدیث هایی که آن زمان در خصوص این موضوع مطرح شد می گذریم اما وقتی این روزها با ناپدید شدن سه مجسمه از میادین اصلی شهر بناب مواجه شدیم معمای غیب زدن مجسمه های تهران در ذهن ها تداعی شد.  ابتدای ماجرای مجسمه های بناب زمانی شروع شد که شهردار سابق به […]


از حرف و حدیث هایی که آن زمان در خصوص این موضوع مطرح شد می گذریم اما وقتی این روزها با ناپدید شدن سه مجسمه از میادین اصلی شهر بناب مواجه شدیم معمای غیب زدن مجسمه های تهران در ذهن ها تداعی شد.
 ابتدای ماجرای مجسمه های بناب زمانی شروع شد که شهردار سابق به بهانه ساماندهی میدان امیرکبیر بصورت غیرمنتظره مجسمه چندین ساله این شخصیت تاریخی را از میدان برداشت و به پارک فرهنگیان سه منقل کرد اما به دنبال جستجوها و پیگیری های جمعی از شهروندان اعلام کرد که می خواهد طرح جدیدی از مجسمه امیرکبیر را تهیه و در همان مکان نصب نماید.
در همین راستا روابط عمومی شهرداری بناب در هفدهم مردادماه سال گذشته ( مصادف با روز خبرنگار ) ضمن انتشار فراخوانی از هنرمندان خواست هرگونه ایده و طرح خود را در این زمینه ارائه دهند.
با اینکه عملیات ساماندهی میدان امیرکبیر در همان ایام تمام شد اما هنوز که بیش از یکسال از این موضوع می گذرد جای خالی امیرکبیر قهرمان تاریخ در میدان خود دیده می شود.
البته در این موضوع اعتراض آقای بابک رحیمیان یکی از اعضای شورای شهر را فراموش نکرده و عین طرح پیشنهادی وی در بند چهار یکصد و یازدهمین جلسه شورای چهارم شهر بناب را نقل می کنیم هرچند مصوبه شورا در این خصوص اجرایی نشد:
طرح پیشنهاد آقای بابک رحیمیان عضو محترم شورا : احتراماً با توجه به اینکه تندیس امیر کبیر چندین سال است به عنوان نماد ورودی میدان شهرمان با نام میدان امیر کبیر شناخته می شود اخیراً به پارک فرهنگیان ۳ منتقل گردیده که نام آن هیچ سنخیتی با این محله نداشته و مورد اعتراض مردم عزیز واقع شده ، لذا شایسته است مصوب فرمائید هر چه سریعتر مجسمه فوق به محل سابق برگردانده شود تا رضایت همشهریان عزیزمان از این انتقال حاصل شود.  موضوع در جلسه مطرح و مقرر گردید تا پایان سال ۹۳ تندیس امیر کبیر با ابعاد مناسب و با مد نظر قرار دادن شمایل واقعی و در شان ایشان تهیه و در محل مذکور نصب گردد.
ناپدید شدن مجسمه شهریار شیرین سخن آذربایجان نیز دنباله همین ماجرا بود که مردادماه امسال بازهم به بهانه ساماندهی یا بهتر بگوییم حذف میدان شهریار ، کل میدان را به همراه مجسمه وسط آن حذف کردند.
اینکه حذف کلی این میدان چه مسائلی را برای شهروندان و رانندگان بوجود آورده و موجب سردرگمی آنها در هنگام تردد از آنجا می شود بحث جداگانه و کارشناسی است که مجال آن در این مطلب یافت نمی شود اما هرچه باشد بازهم نمادی از مشاهیر و مفاخر کشورمان و این بار شاعر محبوب آذربایجان و اسطوره ادبی ایران کهن از دیدگان شهروندان بنابی غیب شده است.
با علم بر اینکه مجسمه های میادین مختلف سطح شهر علاوه بر نماد مشاهیر و مفاخر ملی بودن موجب زیبایی مبلمان شهری می شود اما از طرفی نباید منکر این نکته هم بشویم که برچیده شدن آنها از مکان های چندین ساله خود با اعتراض افکار عمومی شهروندانی مواجه می شود که مدتهاست چشمشان به دیدن آنها انس گرفته و از آنها خاطره و پیام می گیرند.
ماجرا به اینجا ختم نمی شود و در هیاهوی ساماندهی میدان تامین اجتماعی در مردادماه امسال نماد و مجسمه این میدان نیز که مزین به آرم مقدس الله بود به آرامی ناپدید می شود تا به این ترتیب زنجیره غیب شدن مجسمه های میادین اصلی بناب کاملتر و در عین حال درازتر شود.
 جمعی از شهروندان بنابی و فعالان اجتماعی با مراجعه به اینجانب خواستار پیگیری این موضوع و پاسخ مسئولان شهر به این سوال افکار عمومی شدند.
این افراد معتقدند شهرداری باید در خصوص اینگونه شبهات بتواند با اطلاع رسانی مناسب نسبت به تنویر افکار عمومی و پیشگیری از بروز هرگونه ابهام در اذهان شهروندان اقدام نماید.
حال از مسئولان شهرداری بناب که این روزها به جابجایی و کوچک سازی میادین و فلکه های شهر مشغول هستند دلیل این معما را جویا شدیم و شهردار محبوب بناب در تماس تلفنی با ما اعلام کرد: موضوع برداشتن مجسمه سابق امیرکبیر از میدان امیرکبیر بناب مربوط به مدیران وقت شهرداری بوده و تقصیر آن متوجه دوران مدیریت اینجانب نمی باشد.
مقصود کفشنوچی افزود: با وجود اینکه برای نصب مجدد مجسمه امیرکبیر در آن میدان بی میل نیستیم اما از طرفی برخی بزرگان دینی و فرهنگی شهرستان مایل به ترویج نصب تندیس در سطح شهر نیستند و نصب مجدد مجسمه را مصلحت نمی دانند.
وی در خصوص ناپدید شدن مجسمه استاد شهریار نیز گفت: این تندیس همزمان با حذف میدان شهریار توسط شهرداری برداشته شده و ما مصمم و موظف هستیم طرح و شکل جدید این تندیس و پایه آن را تا ۱۰ روز آینده در فضای جدید آن محوطه یعنی ابتدای بلوار سمت میدان اجتماعی نصب کنیم.
شهردار بناب با تاکید بر تغییر چهره المان های موجود در سطح شهر گفت: نماد موجود در میدان تامین اجتماعی بناب که در سالهای گذشته بصورت اختصاصی از طرف سازمان تامین اجتماعی در آن میدان طراحی و نصب شده بود در جریان تغییر هندسی و کوچک سازی میدان برچیده شده و قرار است درصورت تامین منابع مالی توسط سازمان تامین اجتماعی شکل جدیدی از آن طراحی و نصب شود.
کفشنوچی اظهار کرد: اداره کل تامین اجتماعی استان برای طراحی و نصب نماد جدید در میدان تامین اجتماعی ۱۵۰ میلیون ریال تصویب و اختصاص داده است که مبلغ ناچیزی است اما درصورتیکه این مبلغ افزایش نیابد شهرداری بناب خودش نسبت به طراحی و نصب نماد دیگر اقدام خواهد کرد.
نگارنده به همراه شهروندان بنابی منتظر وعده وعیدهای مدیران شهری در این خصوص می ماند و انتظار می رود جای خالی تندیس ها و نمادهای چندین ساله شهر به زودی پر شود و  میادین سطح شهر چهره دیرینه و واقعی خود را بازیابند.
نگارنده: حبیب خانمحمدی